Vaříme venku s nízkou uhlíkovou stopou

Vaříte s dětmi venku? Což takhle osvěžit venkovní výuku společně vytvořenou svačinkou z  darů přírody kolem nás? Je to nejen dobrá týmová aktivita, ale zejména společný zážitek z hledání, přípravy a zejména závěrečného hodování!

Společně si tak můžete připravit například pomazánku, břišní placky nebo jednoduchou polévku či něco většího. Inspirujte se v naší kuchařce!

 

PLANETA NA TALÍŘI aneb Recepty pro budoucnost

PNT náhled

V kuchařce se kromě receptů dočtete, jakou uhlíkovou stopu výsledný pokrm má, které potraviny představují největší zátěž pro životní prostředí a jaké suroviny chytře vyměnit, aby jídlo bylo zdravé, chutné a zároveň byla radost ho připravovat. Většinu z nich můžete využít při vaření venku na ohni nebo při přípravě chutné společné svačinky.

 

Třicet osvědčených receptů jsme vybrali z „lipkových“ kuchyní a programů tak, aby se dal dobře vařit ve větší společnosti – s rodinou, žáky a žákyněmi ve škole nebo dětmi z kroužku. Součástí jsou i infoboxy s tipy na hry a obměny jídel, srovnání uhlíkové stopy vybraných potravin a malý vhled do celé problematiky.

 

PUBLIKACE KE KOUPI


PETRA KOPPOVÁ
koordinátorka venkovní výuky

telefon: +420 603 868 786
mail: petra.koppova@lipka.cz

Lipka – školské zařízení pro environmentální vzdělávání Brno, příspěvková organizace, pracoviště Kamenná 20, Brno, telefon: 543 420 823, email: kamenna@lipka.cz, www.lipka.cz